top of page
Zoeken

Kibbeling voor senioren


Op vrijdag 29 mei zijn de Lions in Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen actief met het bezorgen van kibbeling aan senioren. In samenwerking met het SAZ (Senioren actief in Zuidplas) zijn 300 oudere leden aangeschreven. Ze hebben een persoonlijke kaart gekregen met daarop de vraag of ze trek hebben in kibbeling. Deze zal dan gratis thuis bezorgd worden door de leden van de Lions.


Met deze actie wordt een aantal vliegen in een klap geslagen. In de eerste plaats kunnen dorpsgenoten die niet mobiel zijn in deze periode toch genieten van lekker kibbeling. Maar in de aanloop wordt gevraagd om telefonisch te bestellen. Deze gesprekken vinden momenteel plaats en de Lions nemen uitgebreid de tijd om niet alleen de bestelling in ontvangst te nemen maar ook om open te staan voor een praatje. En als laatste varen de plaatselijke viswinkels er wel bij. Ook zij merken een daling in omzet en hiermee kunnen we ook hen weer een beetje helpen.


Woensdag 27 mei zal de balans opgemaakt worden en zullen de bezorgers worden ingedeeld om op vrijdag 29 mei de kibbeling persoonlijk af te geven. Inmiddels zijn de eerste bestellingen binnen. Naar schatting worden er 150 porties kibbeling bezorgd. De reacties zijn heel positief. En de verhalen die gedeeld worden zijn soms ontroerend en hilarisch tegelijkertijd. Aandacht is juist nu belangrijk.

114 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page